Çelik ızgara kirişi yüklemesi

projebeta

Yeni Üye
İyi çalışmalar ide çelikte ilk defa proje girdim. Ama bir sorun var çözümlemedi ve proragram kapandı. Izgara kirişlerine yük tanımlaması yapamadığım için aşık kirişi gibi girdim. Bu arda ızgara kirişlerini, aşık guruplarını ve birleşimleri nasıl parçalayabiliriz.
 

Ekli dosyalar

  • mZENGIN.ide85
    1.3 MB · Görüntüleme: 694
Merhaba;

Projenizdeki programın kapandı sebebi modelleme sırasında kolon - kiriş birleşim bölgelerinde yaptığınız bir adım gibi görünmektedir. Tüm kirişlerinizi silmeden sorun çözülmemektedir. Ana akslarınıza uygun olarak tekrar kat kirişi girildiğinde analiz sırasında bir sorun ile karşılaşılmamaktadır. Lütfen linkteki 5 bölüm videoyu takip ediniz. Program mantığına hakim olmadan bu tarz hatalar yapmanız mümkündür.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


* Programda temel üzerine perde girişi yapmışsınız, perdelerin amacı çelik kolon ile temel arasındaki bağlantıyı sağlamak ise zira perde yüksekliğiniz oldukça az, betonarme kolon ile çözüm daha uygundur. Betonarme kolonların üzerine çelik kolonları yerleştirebilir ve kolon ayağı birleşimi ile bağlantıyı sağlayabilirsiniz.
* Program mantığına göre katlarda döşeme altına tali kiriş komutu ile ızgara sistemini oluşturmalı, ardından döşeme komutu ile kat yüklerini kirişe aktarmalısınız. Çelik için kullanılan döşemenin 4 alt tipi mevcut olup uygun olanını seçiniz. Yükler alt sekmesinden ise sabit ve hareketli yüklerinizi giriniz.
* Program mantığı gereği çatıda aşı komutunu kullanmalı ve kaplam ile yükleri girmelisiniz. Yani kat içlerinde tali kiriş üzerine döşeme, çatıda ve yan cephelerde aşık üzerine kaplama girişi gerçekleştirilmelidir.
* Programda soğukhadde C ve Z kesitler sadece aşıklar için tasarlanmaktadır, bilginize.
* Birleşimler için ise kolon - kiriş zayıf eksen için moment aktaran bağlantı olarak başlık levhalı bulonlu birleşim veya kolon - kiriş rijitleştirilmiş alın levhalı birleşim kullanabilirsiniz. Mafsallı bağlantı için ise köşebentli birleşim, tek kayma levhalı birleşim vb. kayma birleşimlerini kullanabilirsiniz.

Projenizde program kapanmadan analizi tamamlayabilmek için kirişlerinizi kaldırmıştım, bir bölümünü tekrar oluşturdum, herhangi bir sorun görünmemektedir. Video ve yukarıda yazdığım bilgilere uygun modelleme yapmaya devam ediniz, sorunlar ortadan kalkmış olacaktır.


İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • başlık levhalı bulonlu birleşim.png
    başlık levhalı bulonlu birleşim.png
    52.4 KB · Görüntüleme: 4,927
  • döşeme 1.png
    döşeme 1.png
    20.4 KB · Görüntüleme: 4,927
  • döşeme 2.png
    döşeme 2.png
    14 KB · Görüntüleme: 4,926
  • tali kiriş.png
    tali kiriş.png
    25.4 KB · Görüntüleme: 4,925
  • kolon - kiriş rijitleştirilmiş alın levhalı birleşim.png
    kolon - kiriş rijitleştirilmiş alın levhalı birleşim.png
    43.7 KB · Görüntüleme: 4,925
  • mZENGIN.ide85
    1.8 MB · Görüntüleme: 708
Geri
Üst