ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

ideCAD Statik hakkında sorular, görüşler, öneriler

Re: ideCAD 6.01 BETA2 Güncelleme.. Deneyin, görüş bildirin...

Mesajgönderen HakanŞahin » 09 Şub 2010, 12:33

saridurmus yazdı:Birde 6.10 beta2 de Görüntü\görüntü konfigürasyona girip örneğin düşey olarak ikiye ayırarak defakult ederek kayıt yapıp yeni bir proje açmaya gidince bizim değil programın defakultu geliyor. .... yanlız ekran görüntüsü her halde sonraki ver. de düzeltilir?

İbrahim Bey merhaba,

Ayarladığınız ekran görüntüsü yeni bir projede görmek istiyorsanız o ayarı "şablon proje" yapmalısınız ve yeni projeyi o şablon projesiyle açmalısınız.

veya

Ekran görüntüsünü default ayarladığınız bir projeyi yükleyip, yeni proje bir açarken "son ayarlarları kullanarak başlat" seçeneğini seçmelisiniz.

Bu işlemler programda sorunsuz çalışmakta ve programda herhangi bir düzenleme yapılmasını gerektirmemektedir.

İyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
HakanŞahin

Mesajgönderen yilmazozaktan » 09 Şub 2010, 12:48

Merhabalar.
Kolon düşey açılımı çiziminde donatıları ölçü renginde atıyor. Kolon kenarlarını ise sarı renk atıyor. Kolon aplikasyonda da aynı sorun var. Akslar da kolon aplikasyonda ve kalıp planında farklı renkte. Bende mi bi hata var bilmiyorum. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.
yilmazozaktan

Mesajgönderen YasinTezel » 09 Şub 2010, 13:17

yilmazozaktan yazdı:Merhabalar.
Kolon düşey açılımı çiziminde donatıları ölçü renginde atıyor. Kolon kenarlarını ise sarı renk atıyor. Kolon aplikasyonda da aynı sorun var. Akslar da kolon aplikasyonda ve kalıp planında farklı renkte. Bende mi bi hata var bilmiyorum. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

Merhaba

Beta 2 nin standart setleri bahsettiğiniz gibi değil, Yeni proje açarken eski ayarlarınızı kullanmış olabilirsiniz.
Yeni proje açarken "Varsayılan ayarları kullanarak başlat" ı seçebilirsiniz.

Ekte Kolon düşey açılımı standart renkleri ve default.ide dosyasını ekledim

Standart ayarlarınız bozulmuşda olabilir
C:\Program Files\ideCAD Statik 6\Templates\structural klasörüne ekteki default.ide dosyasını kopyalayın.

İyi çalışmalar
Eklentiler
default.ide
(79.15 KiB) 5 kere indirildi
renkler.JPG
renkler.JPG (44.18 KiB) 139 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
YasinTezel

Re: ideCAD Statik 6 kullanımıyla ilgili sorular

Mesajgönderen saridurmus » 09 Şub 2010, 15:12

Yasin bey,
Yeni proje açarken '' son ayarları kullanarak başlat'' seneğinin yanında altında ki her iki kutucukta işaretli ama proje açtığımda beta2 nin defakult geliyor. son ayarlarım gelmesi lazım değilmi. yani bir şablon proje yapıp her seferinde onu açıpmı projeye başlıyacağım. ha burada benim söylemek istediğim. ekran görüntüsü ile ilgili yoksa obje adlandırma, eleman rengi yazı stili onlar düzgün. görüntü ayarları ''son ayarları kullunarak başlatla'' çalışmıyor. Aşağıda görüntülü gönderiyorum.
çalışılan proje görüntü
mevcut proje.jpg
mevcut proje.jpg (208.27 KiB) 123 kere görüntülendi

yeni proje açılımı penceresi
yeni proje.jpg
yeni proje.jpg (106.05 KiB) 123 kere görüntülendi

gelen görüntü
gelen görüntü.jpg
gelen görüntü.jpg (91.4 KiB) 123 kere görüntülendi
saridurmus

Mesajgönderen saridurmus » 09 Şub 2010, 15:15

hakan bey mesajınızı yeniden okuyunca. şuan sadece şoblon proje ile açınca olduğunu anladım. dikkatli okumamıştım. artık şablon proje ile açacağım.
saridurmus

Mesajgönderen aksa » 10 Şub 2010, 10:40

İyi çalışmalar Bütün İdeYapı çalışanları ve kullanıcıları;
ekte gönderdiğim projenin zemin kat döşemelerinin yazıları ile kiriş taramalarını göremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar
Eklentiler
ekderslik.cde
(121.15 KiB) 10 kere indirildi
aksa

Mesajgönderen Levent Özpak » 10 Şub 2010, 11:15

aksa yazdı:İyi çalışmalar Bütün İdeYapı çalışanları ve kullanıcıları;
ekte gönderdiğim projenin zemin kat döşemelerinin yazıları ile kiriş taramalarını göremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar

Merhaba
Zemin kat penceresi aktifken Ayarlar menüsünden Katman Ayarları diyaloğuna girin. Açılan diyalogta Çizim detayları sekmesini tıklayın. Kiriş taraması ve döşeme yazısının önündeki kutuyu işaretleyin.
katman_ayarları.PNG
katman_ayarları.PNG (44.12 KiB) 91 kere görüntülendi

İyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Levent Özpak

Mesajgönderen savcı » 10 Şub 2010, 13:19

iyi çalışmalar arkadaşlar
ben yeni bir ide kullanıcısıyım elimde bi iş var çatı katında eğik döşeme tanımlamam gerekiyor kirişlerini istediğim eğimde tanımladım daha sonra döşemelerini oluşturmak istediğimde 3 tanesini otomatik olarak kendisi eğik tanımladı fakat diğer ikisini eğimli olarak tanımlayamıyorum nerde hata yapıyorum acaba yardımcı olursanız sevinirim şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
savcı

Mesajgönderen yilmazozaktan » 10 Şub 2010, 13:20

Eklediğim projede D24 isimli döşemede ağ oluşturulamıyor hatası veriyor. Düzeltince başka bir döşemede bu hatayı veriyor. Düzelttikçe başka bir döşemede aynı hatayı vermekte. İlgilenirseniz sevinirim. İyi günler.
Eklentiler
IDE DÖŞEME STATİK.rar
(1.43 MiB) 30 kere indirildi
yilmazozaktan

Mesajgönderen HakanŞahin » 10 Şub 2010, 13:49

Sayın yilmazozaktan

D24 döşemesinin sağ altında bulunan P11 kolonuna ait kirişlerin kesişimi tam sağlanmamış. (kolonu silince K99-K53 kirişlerinin tam trimlenemediğini göreceksiniz)

Uç noktası edit komutu ile o kesişimi düzeltip projeyi de mesaja ekledim. Bunu kullanırsınız. İyi çalışmalar...
Eklentiler
IDE DÖŞEME STATİK_ideyapi.cde
(663.45 KiB) 26 kere indirildi
Kullanıcı avatarı
HakanŞahin

ÖncekiSonraki

Dön ideCAD Statik

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir