Bazı kolonlarda zımbalama hatası verıyor

kasky

Üye
bazı kolonlarda zımbalama hatası verıyor kalınlıgı ve genıslıgı artırmak cozum olmadı bırde TK74 temelının donatısı tk75 temelının alt kısmına dogru ılerlıyor problemı nasıl cozebilirim
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Re: zımbalama

Merhaba,

-Zımbalama uyarısı, zemin katta tanımlanan balkon döşemelerinden kaynaklanıyor. Bu kolonlara kiriş bağlanmadığı için program tarafından bu kolonlarda da zımbalama kontorlü yapılıyor. Balkon döşemelerini döşeme kenarı yerine kirişle oluşturmanız sorunu çözer.
-Sisteminiz kademeli bir sistem 7 aksında tanımlanan sürekli temel bu aksın sol ve sağındaki kolonlara bağlanmıyor. Burada temel sistemi olarak kirişsiz radye temel ve üst yapı etkileşimli çözüm yapmak daha uygun olur.
-Zemin katta çevre perdeleri var. Bu durumda üst rijit kat numarası sıfır girilmeli.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


İyi çalışmalar
 
Re: zımbalama

Ek bilgi: Zemin katta balkon döşemeleri dışında, döşeme yok. Burada tam bir rijit diyafram oluşumu görünmüyor. Bence zemin ve 1. katın tek bir kat olarak girilmesi daha uygun olur.
 
Re: zımbalama

evet zemin ve 1i katı tek kat olarak dusundugumuz zamn perdelerde bıraz abartılı sonuclar cıkmıstı balkonların oldıgu polıgon kolonlar perde olarak gırılmıstı ve kalın lık mınımum 37 cm olmsı gerekıyr 1/15 den dolayı bu kalınlıkta kı perdeyı uygulamada yapmıyacakları ıcın polıgon kolon olarak degıstrdmve bodrum katın tamamı dolgu olacagı ıcın kırıssız radye yerıne bu temel tıpını sectm ama 7 aksındakı kolonlar sanırım temel yuk aktarmıyor sızce sıstemı boyle nasıl cozebılırz
 
Re: zımbalama

Linkte gönderdiğim örnekte olduğu gibi kirşisiz radye ile çözebilirsiniz. Yada her kolon ve panelin altına ayrı sürekli tanımlamalısınız.
 
Re: zımbalama

üst yapı etkileşimli çözmenin mantığı nedir acaba bilen varsa açıklayabilirse çok memnun olurum
 
Re: zımbalama

besayn":3vvq7smq' Alıntı:
üst yapı etkileşimli çözmenin mantığı nedir acaba bilen varsa açıklayabilirse çok memnun olurum

Üst Yapı etkileşimli çözüm temelde meydana gelen dönme ve deplasmanların üst yapı hesabında dikkate alınması demektir. Yapı sistemi çözülürken hem temel, hem üst yapı birlikte hesabın içine girer. Bir bir bütün olarak çözüm yapılır.
Üst yapı etkileşimsiz çözüm yapıldığında temel kolon birleşimleri ankastre olarak tanımlanır.Temel ile üst yapı ayrı ayrı çözülür.
 
Geri
Üst