Yardım??Zemine kot vermek

Yardım??Zemine kot vermek

Mesajgönderen venomer » 07 Ağu 2009, 12:35

Arkadaşlar kolay gelsin. İdecadi yeni kullanmaya başladım. Mimari programında çizdiğimiz binaların altındaki zemine kot vermek eğimleri ayarlamak nasıl oluyor? bu program ile mümkünmü?
venomer

Re: Yardım??Zemine kot vermek

Mesajgönderen Arzu Dural Gök » 07 Ağu 2009, 15:29

Merhaba,
eğimli arazi yapmak için ideCAD Render programımızdaki arazi komutundan faydalanabilirsiniz. Elinizdeki röperli krokinin x, y, z (kot) değerlerini girerek arazi poligonunu çizip; hafriyat, havuz gibi tanımlamalar için arazi boşluğunu, yaya ve araç yolları ile arazideki düz alanlar için arazi platosu komutlarını kullanıp, arazinizi projenize uygun hale getirebilirsiniz. Daha sonra araziyi ktp 2 formatında export edip ideCAD Mimari içindeki libraries klasörüne kaydettiğinizde araziniz ideCAD Mimari'nin kütüphanesi içine eklenmiş olacaktır. Sonrasında kütüphane komutu ile çağırıp projenize yerleştirebilirsiniz. Planda ve perspektif görüntüde araziniz görüntülenecektir. Bundan sonra kesit ve görünüş aldığınızda arazi kotlarınızı okuyabilirsiniz. 6 versiyonda şu aşamada, ideCAD Render desteği olmadan mimari program içinde arazi modellemeyi geliştiriyoruz. Çok daha pratik ve işlevsel bir şekilde dizayn edilmiş akıllı arazi objesi, 6 versiyon kullanıcılarımızın ücretsiz güncellemeleri kapsamında kısa bir süre sonra kullanımda olacaktır.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Arzu Dural Gök

Mesajgönderen ergun » 11 Eyl 2009, 17:03

merhaba arzu hanim
6 versiyonu bekliyorduk
cikmasi hos olmus yeni haberdar oldum yenilikler nelerdir? mesaj attim idemimar ve statikte
iyi gunler
ergun
chalon sur saone
ergun

Mesajgönderen muratköseğlu » 12 Tem 2010, 16:22

mrb arzu hanım ben 1ve 2. bodum katı zemin altında zemin 1. 2. kat olmak üzere 5 katlı bir projeyi çizdim.bu binayı zemine nasıl oturtcam örnegin 2. bodrum kat ve 1. bodrum katın bir kısmı toprak altında kalıyo ne yapamam gerekiyo yardımcı olursanız sevınınır
muratköseğlu

Mesajgönderen Arzu Dural Gök » 12 Tem 2010, 16:48

Merhaba Murat Bey,
arazinizi çap verilerine göre (köşe noktalarına Z kotunu vererek) 3 boyutlu olarak modelleyin. 1. ve 2. bodrum katlarınızı içine alacak şekilde boşluk açın. (arazi boşluğu komutu ile)
Forumdaki arazi eğitim videolarını izlerseniz faydalı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Arzu Dural Gök

Dön Mimarlık

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir