BODRUMLU ASMOLEN 2018 6 KATLI BINA

gençmüh

Etkin Üye
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
proje dosyası lınktedır

Iyı calısmalar

a)Ekte yukledıgım proje asmolen oldugu ıcın otomatıkman karma sıstem secılmıstır daha once hıc karma sıstem proje cozmemıstım acıkcası sıstemde tam olarak ne degıstı bılmıyorum tek bıldıgım karma sıstemlerde kolonlarıda bırlesım kesme guvenlıgı konturolonun yapılmaması.

b)Yenı yonetmelıkte ve programda ılk defa bodrumlu bına cozuyorum. Bodrumlu bınalarda proje 2 asamada cozulecek dıye okudum ıdenın bılgılendırmelerınde once bodrum harıcı gırılecek hesaplanacak sonra bodrum ayrı hesaplanacak dıye acıkcası bunu hıc anlayamadım eskıden cozdugumuz gıbı yapının tamamını sısteme gırdım analız yaptım. Bu yaptıgım dogru mudur yanlıs ıse 2 asamalı cozum olarak bahsedılen cozumu nasıl yapmamız gerekır.

c)Proje bıtısık nızam ve tıcarı bolge oldugu ıcın parselın tamamı kullanılmaktadır bundan dolayı temelde ampatman yapma sansım yok. Temel kalınlıgını 75 cm yapmama ragmen hala temel kurtarmaktadır sanırım temel kalınlığını artırmaktan baska sansım yok. Bırde asansor kuyusunu proje ustunde gosterdım temelı duz cozup forumda bulunan asansor kuyusu detayını vermek daha dogru bır cozum mudur?

d)Asmolen dosemelerde hareketlı yuk harıcınde ekstra bır yuk gırmemız gerekıyor mu?

e)Yenı programda analız surelerınde bır artıs oldu bende bu projeyı 7.5 dk gıbı bır surede cozdu sızde buna benzer sıkıntıyı yasıyor musunuz yoksa benım bılgasayarım mı ekstra yavas ?

Bunların dısında projenın verı gırısı ve projenın genel cozumu hakkında taspıtlerınızı merak edıyorum bılgılendırırsenız sevınırım ıyı calısmalar.
 
Merhaba,
a-)Dolgulu veya dolgusuz tek doğrultuda dişli döşemelerin süneklik düzeyi karma sistemler olarak çözülmesi gerekiyor. Karma sistemlerde Toplam Mdev>=0.75*Mo koşulunun sağlanması zorunludur. TBDY 2018 madde 4.3.4.3, madde 4.3.4.6, tablo 4.1, A23-A24' ü inceleyebilirsiniz.
Deprem Yönetmeliği Genel Raporu/Perde Devrilme kontrolü başlığı altında devrilme momenti oranları basılmaktadır. (projenizde bu oranlar X yönünde 0.26, y yönünde 0.16 civarında. )
b-) Rijit bodrumlu binalarda Madde 4.10.1 de belirtilen koşullara göre üst bölüm ve alt bölüm için iki aşamalı hesap otomatik yapılır.
c-)Asansör kuyusu veri girişine yönelik sıkça sorulan sorular bağlantısında 1. maddeyi inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
d-)Extra yük olarak değerlendirilecek başka bir yük varsa girmelisiniz. (Asmolen dolgu ağırlığı ,döşeme üzerindeki duvarın yükü gibi)
e-) Yarı rijit diyafram yöntemine göre çözümde, bodrumlu yapılarda analizin daha uzun sürmesi normaldir.
Bilgisayar bileşenleri ve analiz süresi hakkında aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Not:
-4.katta KB1 döşemesinin kotu bağlandığı kirişle uyumlu değil. Bu döşemeyi 5. kattan negatif kot vererek tanımlanması ve rijit diyafram oluşturma seçeneğinin işaretlenmesi uygun olur. P83 perdesine de 4. ve 5. katta üst kot ve kot vermeyiniz.

İyi çalışmalar
 
ASASNSÖR KUYUSU ÇÖZÜMLEMEME YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ? ASASNSÖR KUYU NUN PERDE BETON YÜKSEKLİKLERİ, KOT VE KALINLIKLARINDA SORUN YAŞIYORUM
 
YARDIMCI OLABİLECEK KİMSE VAR MI ? ANALİZ KISMINA DOĞRU GEÇİYORUM FAKAT ASANSÖR KUYUSU HEP KATA VERİYOR
 
Geri
Üst