ide8'de manuel yağmur oluğu ve lamaları

Tabiki Murat bey,

Amacım zaten bu!, bildiğimi olabildiğince paylaşmak ki, amacımda zaten buydu, nasıl yapıldığının sorulması, Tamda burada saygıdeğer meslektaşlarıma biraz serzenişte bulunmama müsaade edin, öncelikle çuvaldızı kendime diyerek!!
Proje çözüm ve çiziminde paket proğramlar çok büyük bir nimet ve kolaylık, bu bağlamda bu yazılımları hazırlayan, emek veren, kafa yoran, tüm değerli yazılımcılara teşükkür ve takdirlerimi sunuyorum.
Bize sunulan bu imkanları, istisna hariç gereği gibi kullanmadığımızı düşünüyorum, Armut piş ağzıma düş beklentisi haricinde, bize verilen malzemeler ile tabiri caiz ise, yakmadan, dökmeden, israf etmeden yenilebilir, daha ilersi leziz bir yemek ortaya koyan aşçının ustalığı ile bizde marifetimizi göstermeli, yemeği sofraya koyabilmeliyiz. Bunun için gerekli imkanlarımız fazlası ile var, mühendis titri kazanmış bir insan, zaten hesapçı olduğunu kanıtlamış durumdadır. Yapmamız gereken çözüme en kolay, hızlı, pratik, ekonomik, estetik, ve tabii ki sağlam nasıl ulaşabilirizin düşünülmesi ve tatbik edilmesidir.
Dün burada sorulan basit bir soruya cevap ararken bir arkadaşımızın çözümünden yola çıkarak, bulduğum bir çözüm sadece. Aslında proğram dahilinde olan bir imkanı kullanmaktan ibaret, ama biz hazıra alışık olduğumuzdan proğram imkanlarını inceleyip, irdeleyip, adeta imbikten geçirip çözümler bulmuyoruz.

istenilen kesiti basit çizim ile oluşturup, sonra ortaya çıkan poligonu bir isim vererek kesite atamak. hepsi bu kadar!. sonrada bu kesiti bir frame elemanı olarak istediğiniz yerde kullanmak.

Ben yolu tarif ettim, artık rotayı da siz çiziverin!

Selamlar.

Bilgi paylaştıkça, değer kazanır, anlam ifade eder, dahası bir teşekkür , gönülden bir minnet, çok ama çok değer ifade eder, bilene!

G.Köse
 
sayın Güray Bey,
güzel bir yazı olmuş arkadaşlar biraz zorlarlar ise programı istedikleri kesitleri oluştururlar. Daha 8 ver çıktığında yapmış olduğum bir aliminyum merdiven detaylarına bakarlar ise nasıl olduğunu görürler
 
Geri
Üst