Çelik kolon altına tekil temel

eissenhover

Etkin Üye
ÇELİK KOLONLARIN ALTINA KOYDUĞUM TEKİL TEMELLERİN ÇİZİMLERİNİ ALAMIYORUM SEBEBİNİ BİLEN VARMI , TEKİL TEMEL ANALIZI DIYE BIR SEKME YOK TEMEL ANALIZI YAPIYORUM CIKMIYO NORMAL ANALIZDE ZATEN CIKMIYO SEBEBI NEDIR ACABA NERDE HATA YAPIYORUM. PROJEYIDE YUKLUYORUM SIMDI BIR BAKIN ISTERSENIZ NERDE KUSURUM VAR
 

Ekli dosyalar

  • ATATÜRK EVİ SON HAL.ide8
    1.5 MB · Görüntüleme: 679
Re: ÇELİK KOLON ALTINA TEKİL TEMEL

Merhaba;

Çelik kolonların altına tanımlanan tekil temellerde çizimler hatalıdır. Bu durum ile ilgili çalışma yapılmaktadır. Şimdilik çözüm olması açısından sürekli temel modellemesi yapıp analiz sonrası projeyi farklı kaydederek çelik elemanları siliniz ve temel çizimlerini o şekilde alınız. Yada tekil temel hesaplarını gerçekleştiriniz çizimlerini siz kendiniz oluşturunuz.

Temel çizimleri hatalı geliyor çelik kolon olması halinde bu durum ilerleyen sürümde düzeltilmiş olacaktır yukarıda bahsettiğim çözüm geçici sürelidir.


İyi Çalışmalar.
 
Re: ÇELİK KOLON ALTINA TEKİL TEMEL

NURGUL HANIM ATATÜRK EVİ ISIMLI TARIHI BIR YAPI RESTORE EDILECEK BU ESNADA YAPININ CATISI SOKULECEK VE ICERIYE KAR YAGMUR VS GIRMEMESI ICIN YAPIDAN BAGIMSIZ YAPININ UZERINI KAPATACAK CELIK BI SISTEM YAPTIM. YUKARIDAKI PROJE BAHSETTIGIM PROJE.ATATURK EVI BU CELIK YAPININ ICINDE KALMIS OLCAK.PROJEYLE ILGILI YORUMLARINIZI SOYLEYEBILIRMISINIZ ONERILERINZ NELERDIR ? PROJE USTTEKI MESAJIMIDA EKLIDIR.TESEKKURLER.
 
Re: ÇELİK KOLON ALTINA TEKİL TEMEL

Merhaba ;

Amaç sadece içeri kar yağmur girişinin önlenmesi ise kaplama üzerine girdiğiniz yük oldukça fazladır. Kaplama birim ağırlığını düzenledim. Ve kar yükü ekledim. Aşıklarınız için I değil U kesit kullanmak daha ekonomik çözüm verecektir. Kesit değişikliği ve zayıf yönde eğilmeye katkı sağlaması açısından gergi çubuğu kullandım zira açıklığınız 12 m yüksek bir değer.
Bilmeniz gereken konu proje demo üzerinden yapılmış, çizim veya rapor almanız bu hali ile mümkün değildir. Sadece siz tasarım sonuçlarına bakabilir veya yine rapor ve çizimlere program üzerinden inceleyebilir ancak çıktı alamazsınız.

İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • ATATÜRK EVİ SON HAL.ide8
    1.8 MB · Görüntüleme: 708
KAMUDA ÇALISIYORUM VE İDECASD 8 İÇİN SİPARİŞLER VERİLDİ SANIRIM. NURGUL HANIM BI PROBLEMLE KARSILASTIK. BENIM PROJEDE ORNEGIN KOLON BOYLARI 910 CM , KIRISLER 572 CM ASIKLAR 1221 CM. BIZIM IMALAT YAPACAGIMIZ YERE 12 METRELIK BIR PROFILI GOTURMEMIZ VE MONTAJINI YAPMAMIZ COK ZOR. O YUZDEN PROFILLERIN BOYUNU KUCULTMEM GEREKIYOR. ATIYORUM KOLONUM 9 METRE ISE 4.5 METRELIK 2 ADET PROFIL KULLANARAK 9 METREYE ULAŞMAM GEREKIYOR.BURDA SORMAK ISTEDIGIM BIZ FABRIKADAN ISTEDIGIMIZ HER BOYDA PROFIL ISTEYEBILIYORMUYUZ YOKSA BU PROFILLERIN BOYLARI STANDARTMIDIR. YANI BEN ATIYORUM 6.5 METRELIK YADA 7.25 METRELIK BIR PROFIL ISTEDIGIMDE BUNU BU BOYDA GETIRIYOLARMI? İKİNCİ SORUMDA 9 METRELIK KOLONLARIMI 4.5 METRE OLARAK IKIYE BOLUP BIRLESTIRCEM. BU KOLON DAYANIMINI NASIL ETKILER TEK PARCA KOLONU IKIYE BOLMUS OLCAM CUNKU ?
 
Merhaba;

Atölyeler sizin sipariş ettiğiniz boyutlarda nakliye araçları ve şantiyedeki vinçlerin kapasitesine göre ayarlamalar yapılabilir. Önemli olan tasarım aşamasında kabul ettiğiniz şekilde sahada montaj edilmiş olmasıdır. Yani siz 4.5 m lik kolonları sahada alın levhalı veya bindirme levhalı ekler ile doğru olarak imal ederseniz tasarımda herhangi bir problem yaşanmaz. Atölyelerin sizin istediğiniz ebatlarda getirmesi farklılık gösterebilir. İmalat atölyesinin nakliye araçlarına bağlı olabilir. Çalışacağınız firma ile görüşmeniz bu konular ile ilgili daha sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlar. Dediğim gibi tasarım açısından doğru birleşim kullanılarak problem oluşması önlenebilir.

İyi Çalışmalar.
 
NURGUL HANIM ZAMAN AYIRIP CEVAP VERDIĞINIZ ICIN GERCEKTEN COK TESEKKURLER. İDE CAD I VE FORUMU BU YUZDEN SEVİYORUZ. PROJENIN SON HALINI YUKLUYORUM. KOLONLARI IKIYE BOLEREK PROFILLERI KUCULTTUM. ACIKLIGA YENI KOLON EKLEYEREK 12 METRELIK ASIKLARIDA 6 SAR METREYE DUSURDUM.SON KEZ BIR GOZ ATABILIP YORUMUNUZU PAYLASIRSANIZ COK SEVINIRIM. SIZIN DUZELTIP BANA YOLLADIGINIZ PROJEDE KAPLAMANIN BIRIM HACIM AGIRLIGI VE KAR YUKUNUN BIRIMLERI KN/M2 İDİ. BENIM İDECADIMDA ISE BU BIRIM TON.F/M2 OLARAK GOZUKUYOR.SIZIN YUKLEDIGINIZ 0.75 KN/M2 LIK KAR YUKUNU BEN 0.075 T.F/M2 OLARAK YUKLEDIM. AYNI BIRIM CEVIRMEYI KAPLAMA BIRIM AGIRLIGI ICINDE YAPTIM. DOGRUMU YAPTIM BUNUDA GOZ ONUNDE TUTARAK SON KEZ BIR BAKABILIRMISINIZ.TESEKKURLER SIMDIDEN IYI CALISMALAR NURGUL HANIM.
 

Ekli dosyalar

  • KISALTILMIŞ PROFİLLER.ide8
    1.5 MB · Görüntüleme: 673
Merhaba ;

Öncelikle projenizde bir problem görünmemektedir. Ancak kar yükünün biriminin kN/m^2 görünmesinin sebebi TS 498 deki kar yükleri tablosundaki biirmden dolayıdır. Siz sonuçları tf/m^2 olarak incelemek istiyorsanız kar yükünü kN/m^2 olarak girdikten sonra birimi değiştiriniz. Yada TS 498 'den bölgenizdeki kar yüküne bakıp tf e çevirerek giriniz.

İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • birimler.png
    birimler.png
    65.3 KB · Görüntüleme: 11,476
nurgül hanım iyi günler .inşaat mühendisiyim idecad betonarme kullanıyorum .yeni bir iş geldi 10m ye 10 m bi çelik yem deposu projesi geldi çizilmiş.aynı zamanda taahhüt işide yapıyorum .yani böyle bir yeri yapacam ama temeli nasıl yapmam konusunda bir bilgi yok .sizce betonarme ile çözebilirmiyim veya nasıl yapmalıyım yükseklik 5,20 m.
 
Merhaba;

Çelik projeden gelen mesnet reaksiyonları belli ise betonarme programda radye temel üzerine noktasal veya çizgisel yük olarak girebilirsiniz. Sürekli temel kullanmak isterseniz de çizgisel yük olarak giriş yapabilirsiniz. Programda temeller tek başına üst yapı olmadan analize girmediği için kısa da olsa çelik yerine betonarme kolon girip ağırlıklarını 0 alıp, mesnet reaksiyonlarını girebilirsiniz.



İyi Çalışmalar.
 
Çelik projemde çelik kolonlar altına tanımladığım tekil temellerin donatı metrajını hala alamıyor muyuz acaba? Bunun ilgili düzeltme ne zaman gelecek?
 
Merhaba;

Konu notlarımız arasında ancak mevcut sürümde metraj alabilmeniz için araya kısa bir betonarme kolon tanımlamanız gerekmektedir.
 
Merhaba;

Çelik projeden gelen mesnet reaksiyonları belli ise betonarme programda radye temel üzerine noktasal veya çizgisel yük olarak girebilirsiniz. Sürekli temel kullanmak isterseniz de çizgisel yük olarak giriş yapabilirsiniz. Programda temeller tek başına üst yapı olmadan analize girmediği için kısa da olsa çelik yerine betonarme kolon girip ağırlıklarını 0 alıp, mesnet reaksiyonlarını girebilirsiniz.



İyi Çalışmalar.
Merhaba. Benim sadece temel tasarlamam gerekiyor ve araştırma yaparken bu cevabınızı gördüm. N,V,Mx değerleri mevcut bende lakin kolon ağırlıklarını nasıl sıfır gireceğim? Bir de bu değerleri kolona nasıl gireceğim?
 
a1.png
a12.png
Malzeme birim ağırlığını 0 olarak değiştiriniz. Yapı ağacı- malzemeler sekmesinde herhangi birinin üzerinde iken görseldeki ekranı görebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Merhabalar;
çelik kolonların altına tekil temel modelleyeceğim.bağ kirişleri tek yönde atıyorum.uygulamada açıklığı uzun bağ kirişlerin kırılmasını engellemek için ortasına veya 3/2 sine hatıl yapılıyor.bunu ide de modellemem mümkün mü? yardımcı olabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

  • D.K. 26.10.23.cde
    3.1 MB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Geri
Üst