Çelikle ilgili birkaç önerim.

miralay

Kıdemli Üye
Çelikle ilgili birkaç önerim,

1-) CTRL+C, CTRL+V kombinasyonu ile çoğaltılan objelere makrolar gelmemekte.
2-) Hol makrosu ağır çalışıyor ve aks aralıklarını düzenlerken kilitlenebiliyor.
3-) Çelik eleman tanımlanırken malzeme seçimi olmalı. Sonradan değiştirmek zahmetli oluyor.
4-) Çelik için yardımcı nokta ve çizgi komutları geliştirilmeli.
5-) Alın guseli birleşimde tepe levhasının kalktığı opsiyonda üst başlık süreklilik berkitme levhalarının ilave edilebilmesi seçeneği gelmeli.
6-) 6-12 metrelik profiller için elemanları bölme komutu gelmeli. Kiriş-Kiriş, kolon-kolon süreklilik birleşim makroları gelmeli.
7-) Makro levhalarına farklı tipte malzeme atanabilmeli.
:cool: Makro ön izleme pencerelerine zoom+- özelliği gelmeli.
9-) Kesit yükleme kütüphanesi daha hızlı açılması için optimize edilmeli.
10-) Makroların tasarım raporları grakfik olarak desteklenerek hesap raporunda da alınabilmeli.
11-) Makrolarda yapılmayan kontroller için kullanıcı uyarılmalı.
12-) Genel çelik tasarımına uygun olarak program kullanıcıyı biraz daha özgür bırakacak şekilde geliştirilmeli. Bu kapsamda programa makro harici plaka çizme, kaynak atama, kesme ve delme işlemlerini yapma özgürlüğü sağlanmalı.
 
Merhaba;

1- Makrodan kastınız birleşimler ise birleşimleri sık kullananlara ekleyerek farklı yerlerde bir daha ayar yapmadan modelleyebilirsiniz. Hızlı mod doğru kullanımda işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bunun dışında çelik eğitimleri izlerseniz aynı kat penceresinde tanımladığınız elemanların arasındaki birleşimleri de seçmeniz halinde birleşimlerinde kopyalandığını görebilirsiniz. Sadece ctrl+c gibi bir komut ile değil sol dikey araç çubuğundaki klonla ve obje çoğalt komutlarını kullanarak aynı anda hem eleman hem birleşim çoğaltmanızı sağlar.
2- Hol makrosu yan yana ve ard arda çerçeve sayısı arttıkça farklı hızlarda çalışabilir. Bildiriminiz notlarımız arasındadır.
3- Bildiriminiz notlarımız arasındadır.
6- Bölme komutu mevcuttur. Kiriş - kiriş ve kolon-kolon birleşimleri için programda Bindirme levhalı ve Alın levhalı olmak üzere 2 adet levhalı birleşim mevcuttur. Bu birleşimler dışında kullandığınız ancak ideCAD' te olmayan birleşime ait bir kesit veya 3 boyutlu görsel ekler misiniz?
7- Makrolardan kasıt birleşimler ise üzerine çift tıkladığınızda 3 boyutlu inceleyebilirsiniz.
10- Birleşimlerin hesap raporlarını içerisine girerek pdf olarak kaydedebilir veya yazdırabilirsiniz. Birleşim özet raporları ise tüm birleşimleri tek seferde görebilmeniz ve seçmeli rapora eklemeniz içindir. Tam olarak hangi durumda nasıl bir uygulama istemektesiniz açıklar mısınız?
11- Birleşimlerde yönetmeliklerin talep ettiği ve bunun dışında ek kontroller en alt satırda yer alan referans bölümünde makale ve yazar isimleri ile verilmektedir. Bunun dışında yapılan kontroller bazı geometrik durumlarla uyumlu değil ise zaten program uyarı vererek size birleşim raporu açmaz. Örneğin eksik kontrol olduğu için alın levhalı kiriş eki birleşimine rijitleştirici eklerseniz tasarım raporu alamazsınız veya kolon ayağında alt bölümde temel tanımlamadı iseniz beton ezilme kontrolünde beton sınıfı için uyarı verilmektedir. Programı inceledikçe bu durumları fark edeceksiniz. Birleşimlerin tasarımında İTÜ' den Prof.Dr. Cavidan YORGUN ve Yar.Doc. Cüneyt VATANSEVER ile çalışılmıştır. Aynı zamanda Çelik yönetmeliği 2018 güncellemesi de eklenmiştir. Özellikle eksik diye gördüğünüz ve programın uyarı vermediği bir durum var ise lütfen o durumu belirttiniz ki gözden kaçtı ise önlem alalım.




12- Çelik bölümü öncelikle analiz ve tasarımı en doğru şekilde yapmaya odaklıdır. Statik program geliştirmesi öncelikli hedeftir, sizin talebiniz Tekla gibi çizim programı olmaya odaklı istekler olup not alınmıştır.

İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • birleşim 1.png
    birleşim 1.png
    35.6 KB · Görüntüleme: 4,821
  • birleşim 2.png
    birleşim 2.png
    57.4 KB · Görüntüleme: 4,820
  • birleşim 3.png
    birleşim 3.png
    45.6 KB · Görüntüleme: 4,821
  • böl.png
    böl.png
    36.1 KB · Görüntüleme: 4,823
Son düzenleme:
Geri
Üst