Çelik Villa Analiz Hatası

insmüh10

Yeni Üye
Merhabalar, ekte yüklediğim çelik projede analiz tamamlanmıyor hata alıyorum. Muhtemelen geometri hatam var fakat incelediğimde bir sorun farkedemiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz ? Analiz yapamadığım için kesitlerim ne durumda hiç bilmiyorum. Tasarım olarak önerebileceğimiz hususlar varsa duymayı çok isterim. Mimaride çok fazla saçak (çıkma) vardı, o kısımlarda farklı öneriniz olursa memnuniyetle dinlemek isterim. Profil seçimi, bağlantı şekli gibi her ne olursa. Birde ben kompozit döşemenin altındaki tali kirişleri asmolen döşeme mantığıyle uzun doğrultuya paralel attım, sizce bu uygun mu? Son olarak kompozit döşemeye duvar yükü girme mümkünmü?
 

Ekli dosyalar

  • Çelik Villa.ide10
    3.9 MB · Görüntüleme: 71
Bu gibi durumlarda 3D'den analiz sisteminizi inceleyin, program kocaman bir ok ile hata olan yeri gösteriyor :)
Saçak olarak girdiğiniz elemanlar mafsallı bağlı ama konsol. Sistemin analiz edilememesinin sebebi bu. Ben olsam bu ufak konsol döşemeleri hiç modellemeyip hesabını elle yapıp yük olarak verirdim ana taşıyıcılara. Analiz sisteminin basit olması iyidir.
 

Ekli dosyalar

  • hata.jpg
    hata.jpg
    216.1 KB · Görüntüleme: 450
Merhabalar, cevabınız için teşekkürler, 3D ekranı tabiki kullanıyorum fakat problem bu değil, ben o saçakları komple silsemde yine hata veriyor, üst katı siliyorum yine hata veriyor, tali kiriş oluştururken proğramın otomatik olarak atamış olduğu tek kayma levha birleşimlerinde de hata veriyor, bu tarz durumlarda problem genellikle başka biryerde yapılan modelleme hatasından kaynaklı oluyor, oradaki ok ile hatayı bulmak çok zor, çünkü gerçek sorunu tespit edemezsek hatalı olmayan yerlerdede hatalıymış gibi ok çıkmaya başlıyor, o yüzden foruma soruyorum
 
Merhaba;

Sıra ile bakacak olursak:

1- Daha önce verilen cevap doğru, konsollar bu şekilde mafsallı bağlanırsa ki tüm katlarda ve cephelerde var uygun bir çözüm olmuyor, bu saçakları ya ana elemanlara moment aktaran bir bağlantı ile bağlayın. Örneğin başlık levhalı bulonlu birleşim, kolon -kiriş alın levhalı rijitleştirilmiş birleşim gibi. Kolon - kiriş alın levhalı rijitleştirilmiş birleşimin geometrisinin moment aktarması için alt ve üst başlıktan sonra da bulon olacak şkeilde yerleşmeli görselde gördüğünüz gibi.

2- 1.katta bir çaprazınız üst üste 3 defa oluşturulmuş. Bu durumu şu şekilde anlayabilirsiniz perspektif ekranda herhangi bir elemana tıkladığınızda normalde mor renkli yanması gerekir. Yanmıyor ve herhangi bir değişiklik olmuyorsa birden fazla eleman üst üste demektir. Bu şekilde tek eleman kalıncaya kadar silmek gerekir. Sizde 1.kat orta akstaki çaprazda böyle bir durum vardı, silindi.

3- Tek tali kiriş komutu ile oluşturduğunuz kirişlere birleşim girildiğinde analiz modelinde bir çakışma oluyor. Bu nedenle bu elemanlara ya birleşim girmeyiniz ya da çelik kiriş komutu ile girip sonrasında tek kayma levhalı birleşim ile bağlayınız.

4- Döşemeleri sadece tali kiriş sütüne gelecek gibi çok parçalı tanımlamışsınız. Onun yerine katta en dış kontuarı tali kirişlere paralel olan bir kirişten başlayarak seçiniz ve kapalı poligon oluşturunuz. Döşemeniz oluşacaktır. Ardından döşeme menüsünde yer alan boşluk komutu ile gerekli yerlerde boşluk oluşturabilirsiniz.

5- Merdiven kirişleri en alt katta alt uçlarında herhangi bir yere bağlanmıyor. Oraya 2 adet kolon yerleştirildi.







İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 450
  • 2.png
    2.png
    224.1 KB · Görüntüleme: 450
  • 3.png
    3.png
    346.3 KB · Görüntüleme: 451
  • 4.png
    4.png
    62.1 KB · Görüntüleme: 453
  • Çelik Villa.ide10
    8.1 MB · Görüntüleme: 70
Geri
Üst