Devrilme sorunu

Projenizde veri girişi açısından tespit edilen durumlar;

-Temel veri girişiniz kesinlikle hatalı. Programda radye temellerin sınırları döşeme kenarıyla oluşturulmalı. Eğer kirişli radye temel tanımlaması yapılmak isteniyorsa düşey taşıyıcı elemanların tamamı sürekli temellerle birbirine bağlanmalı aralarda oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmeli.
-P12 ve P13 perdelerine tek bir isim vermek daha uygun olur.
-Zemin kat ve üzerindeki katlarda D01 ve D02 numaralı döşemeler tek konsol olarak tanımlanmış. Programda tek konsol nervür tanımı ön görülmemektedir. Uyarı geometri kontrolünde görülebilir.
-Geometri kontrolünde kiriş genişlikleri ve bunun gibi uyarıları dikkate alarak projenizi gözden geçirmenizi öneririm.
 
Sevgili kardeşim. Senin projen ile ilgili bir takım sorunların var. Bunlarla ilgili daha önce yazmıştım. Bazılarının hala dikkate alınmadığını görüyorum. Örneğin kirişli radye teme ile ilgili. Kirişli radye yapacaksanız bütün kolonların altından kiriş geçirmelisiniz. Aynı zamanda bütün perdelerin başlangıç ve bitiş noktalarından da kiriş geçirmek zorundasınız.

Ayrıca bazı kirişlerinizin yatık olmasının hem mimari hemde statik tasarım anlamında hatalı olduğunu düşünüyorum. Örneğin asansör boşluğu olduğunu tahmin ettiğim noktalarda sıkıntınız var. İki parçadan oluşan bazı objeleriniz (panel, kiriş) iki farklı isimden oluşmakta. Kirişleriniz çok narin olmasına karşın perde ve kolonlarınızın abartılı olduğunu düşünüyorum. Bu durumunun tasarımla alakalı olduğunu kanaatindeyim. Belki bu konular üzerinde yoğunlaşıp yeniden şekillendirdiğinizde bahsettiğiniz sorunların kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Kolay gelsin.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
daha önce açtığınız konunun linki.
 
her düşey elamanın altında kiriş geçtikten sonra radyenin bi anlamı kalmyor abi sonuçları inceldğinde iki radye donatı arası 25 cm kirişli radye yapıp ortayı radye yaptığmda ama uygulmada ise radye alt düz donatılar kirişin altındanda geçyor biz bu etklesimi sağlamk lazım göz önüne almak lazım abcim .peki her kirişli radyede her düseyi tasyıcı elamnların altında kiriş yapmak zorundamyız bazi santyelerde zemin eminyet durmunn olmızuz olduğu bölümlere kiriş atlyor düşey tasyıcının altna ama her düşey tasyıcı elemaını altına atmyorlar sürekli kirişler
 
Uygulamada bahsettiğiniz gibi yapılıyor olabilir fakat kirişli radye tanımlarken programın veri giriş kuralı olarak tüm düşey taşıyıcıların altına sürekli temel tanımlaması yapmalısınız.
 
peki abicim hepsini altından kiriş geçtik diyelim abi dıs tarfta ampartman byapmak istyorum bunu radye ile yapabilirmiyim eğer yaparsam hesaba katlyomu .bu yaptğım işlem bu apartman (sürekli temel yaptıktan sonra orta larına radye yapıp radye donatılarını kirişlerin altından geçirip ve yaklasık 60 cm uzatıp donatyı ampartman bırakmak istyorum bunu yapma sansım varm)
 
kirişli radyede ampartman bırakmak istyorum ama radye ile kirişin dısında kalan kısma
 
En dışta yer alan sürekli temellerinizin ayarlarında alt ve üst ampatman seçeneklerini sıfır olarak girin, kalınlıklarını ve kaçıklıklarını 60 cm ampatman kalacak şekilde düzenleyin.
 

Ekli dosyalar

  • ampatman.PNG
    ampatman.PNG
    18.3 KB · Görüntüleme: 12,303
Eğer dilerseniz tamamını ekteki dosyadaki gibi kirişsiz radye yapabilirsiniz.
Not: Sadece sisteme kirişsiz radye ilave edilmiştir. Daha önce yazdığım konular ile ilgili herhangi bir düzeltme yapmadım. Onlar hala geçerli...

Kolay gelsin..
 

Ekli dosyalar

  • AMOLEN KAYA rd.rar
    2 MB · Görüntüleme: 268
Benimkisi bir öneri aynı zamanda kirişsiz radye çizimi anlamında örnekti. Ama belediye yönetmeliğin ilgili maddesi netken ve bu şartlar sağlanıyorsa kabul etmiyorum deme hakkını yönetmeliğe rağmen nereden buluyor bilemiyorum. Bunu sizin de sormanız gerekir.
 

Ekli dosyalar

  • Temeller.png
    Temeller.png
    108 KB · Görüntüleme: 10,375
Attığınız linkte projenizin linki yok. Projeyi paylasmadan kimsenin yardımcı olabileceğini düşünmüyorum
 
Geri
Üst